Te vagy a felelős!

 

Az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb állomás a boldog élet felé vezető úton a felelősségvállalás. Semmiféle tartós siker nem érhető el addig, amíg másokat hibáztatunk a jelenlegi helyzetünkért. Ezt bevallom, nehéz elfogadni, de ha sikerül, hihetetlen nyugalmat fogunk érezni!

Könnyű azt mondani, hogy a kormány, a szüleink, a tanáraink, a barátaink, a házastársunk vagy bárki más a felelős azért, hogy most itt tartunk. Hiszen ilyenkor levesszük a vállunkról a felelősséget, időlegesen megnyugszunk a magyarázkodástól. De ez mind hazugság!

Csakis te vagy a felelős! A jelenlegi helyzetedben ennyire vagy most képes!

Hiszen hány és hány példát tudnánk mondani, arra akik hasonló körülményekből indulva talpra álltak és sikeresek lettek. Ha most ilyen kezdetű mondatok jutnak az eszedbe, hogy: “Igen, de nekem…” vagy “Igen, de én…”, akkor kérlek állj meg egy pillanatra! Gondolj bele, hogy azok az emberek, akikről azt hiszed, hogy tehetnek a sorsod alakulásáról, soha nem fognak segíteni neked! Soha nem fogja a kormány azt mondani, hogy: “Látom, rosszul megy a sorod, azt hiszem mi tehetünk róla! Gyere és segítünk!” Vagy a szüleid, tanáraid, munkatársaid: “Úgy gondolom, elrontottunk veled kapcsolatban valamit a múltban, ezért vagy most szegény és depressziós! De most segítünk kilábalni belőle!” Nem! Csak és kizárólag te tudod megváltoztatni az életedet! Kaptál, amit kaptál az élettől, azt nem tudod már befolyásolni! De hogy miként használod fel a múltadat, hogy szebb legyen a jövőd, az csakis rajtad áll!

Hidd el, megéri felvállalni!

Pin It on Pinterest