Bizonyára gyerekkorodban te is sokat álmodoztál arról, hogy milyen lesz az életed ha felnősz. Mivel fogsz foglalkozni, hol fogsz lakni, mennyire leszel boldog? Ha mindez teljesült és maximálisan boldog vagy, az szuper. Akkor nem is kell tovább olvasnod!

Ha viszont nem, akkor érdemes tovább görgetned.

Tanulj újra álmodozni!

 

Ahogy nőttünk, egyre inkább kivesztek belőlünk ezek a vágyak. Elfogadtuk, beletörődtünk abba, hogy ezek csak álmok, a valóság teljesen más. A környezetünk nagyon nagy hatással volt ránk akkor is! Bizonyára te is sokszor hallottad a következő mondatokat, amikor a vágyaidról beszéltél valakinek: “Álmodik a nyomor!” vagy “Álmodozás az élet megrontója!” esetleg “Ne álmodozz már, szállj le a földre!”

Egy idő után már nem is mertünk álmodozni! Már saját magunkat is kinevettük, ha gyermekfejjel ábrándoztunk. Én is így voltam ezzel. De mindig is motoszkált a fejemben egy kérdés. Egy kérdés, ami így hangzott: “Tényleg ennyi lenne az értelme az életnek?”

Valahogy sohasem tudtam elfogadni, hogy csak arról szól, hogy keményen dolgozunk azért, mert el kell tartani magunkat. Elkezdtem hát kutatni a sikeres emberek életét. Olyanokét, akik azzal foglalkoznak, amit szeretnek. Olyanokét, akik boldogok miközben teljes életet élnek. És nem utolsósorban olyanokét, akik gazdagok!

Rájöttem, hogy ezek az emberek vagy soha nem veszítették el az álmodozás képességét, vagy újra megtanulták azt. Ez az egyik nagyon fontos tulajdonságuk, ami a sikerhez vezette őket. Persze ez önmagában még kevés, de ez az egyik leglényegesebb különbség a sikeres és sikertelen emberek között.

Azt javaslom tehát, hogy tanulj meg újra álmodozni! A mai naptól kezdve, mondjuk egy héten keresztül, amikor csak teheted gondolj azokra a dolgokra, amik szebbé tehetnék az életedet. Minél részletesebben!

  • gondolj egy olyan munkára, amit szeretsz, amit imádsz csinálni.
  • képzeld el azt, hogy rengeteg pénzt keresel vele.
  • képzeld el, hogy hová és milyen gyakran járnál kikapcsolódni, kirándulni.
  • gondold el, hogy milyen lenne az álmaid háza, milyen környezetben éreznéd igazán boldognak magad.
  • gondolj bármi másra, ami szebbé, boldogabbá tehetné az életedet.

Ne foglalkozz azzal, hogy mennyire messze vagy ezektől, mennyire elérhetetlenek.

A lényeg most csak annyi, hogy bűntudat nélkül tudj újra álmodozni!

Ne beszélj róla senkinek, csak a te fejedben pörögjenek ezek a képek!

Éld át újra az álmaidat!

Engedd szabadjára a gyermeki fantáziádat!

Pin It on Pinterest