A sikeres és a sikertelen emberek közötti különbség alapvetően csak az, hogy másként gondolkodnak. A pénzügyi helyzetük,  az önbecsülésük, az életvitelük és az emberi kapcsolataik erre az egy dologra vezethetők vissza.

 

Lehetőség!

A sikeres emberek mindig a lehetőséget, a fejlődést keresik és veszik észre a dolgokban, míg a sikertelenek az akadályokat és a veszteségeket.

A sikertelen emberek már a kezdet kezdetén azon gondolkoznak, hogy: “Mi lesz, ha nem sikerül?” Így a kudarctól való félelem annyira erősen átveszi az irányítást a gondolkodásukban, hogy sikertelenségre vannak ítélve, ha egyáltalán bele mernek vágni valamibe.

A sikeres emberek elvárják maguktól, hogy amibe belefognak azt sikerrel véghez is vigyék. Bíznak a saját képességeikben és tudják, hogy ha valami nem jól sül el, akkor majd találnak más megoldást. A sikeres embereknek sem sikerül mindig minden elsőre, ezzel tisztában is vannak.

A sikertelenek a lehetőségre készülnek, de ezáltal csak egy helyben vesztegelnek. A  sikeresek cselekednek, aztán majd útközben korrigálnak. Tudják, hogy az élet nem csak úgy megtörténik velük, hanem ők irányítják azt!

Ha az útja közben a sikertelen ember elé gördül egy óriási szikla, akkor megáll és visszafordul. Megnyugtatja magát, hogy ő bizony megpróbálta, de hát itt ez a hatalmas akadály, nem lehet továbbmenni.

A sikeres ember ezzel szemben:

  • alagutat ás a szikla alá
  • apró darabokra bontja azt
  • megnézi nincs-e másik út
  • nekifut, ha kell ezerszer is, hogy átugorja
  • ha nincs más lehetőség, akkor szárnyakat növeszt és átrepüli.

De SOHA NEM ADJA FEL! Nem magára a sziklára koncentrál, hanem a továbbhaladásra.

Az problémák megoldása továbbá növeli az önbecsülésedet, óriási sikerélményt nyújt és minden egyes akadály leküzdésével csökkenti a következő szikla méretét. Így rövid időn belül, ami másnak óriási kőtömbnek tűnik, az neked csak apró kavicsnak fog látszani.

 

Pin It on Pinterest