Az emberek legnagyobb százaléka fél a változástól. Fél feladni a megszokott, kevésbé jót az esetleges sikeresebbért.

Kényelmes út a semmibe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így rengetegen élik le az életüket a ködben, észrevétlenül. Szabó Péter zseniális megfogalmazása szerint: “Lábujjhegyen mennek el a sírig.” Nem képesek kilépni a komfortzónájukból, pedig az egyáltalán nem biztosít számukra valami sokat. Csak ez a megszokott, mindenki így csinálja, akkor nekem is így kell tennem. Lépj le a kényelmes útról, mert az a semmibe vezet!

Mindig van választásunk. Hiszem, hogy nem azért élünk, hogy csendben, szomorúan végigtipegjünk a kijáratig.

Benned is megvan az a képesség ami sikeressé és boldoggá tud tenni. Miért lennél te kivétel? Csak felszínre kell hoznod. Nem azt mondom, hogy most azonnal tegyél drasztikus lépéseket és mondj fel a munkahelyeden, hogy a Bahamákra költözhess. De kezdd el keresni, kutatni magadban azt, ami igazán boldoggá tehetne. Lehet, hogy sokáig fog tartani míg megtalálod, de ne add fel, mert van benned valami, ami különlegessé tesz téged! Mindenkiben van!

Ha megtalálod, indulj el abba az irányba még ma! Az időd véges! Ha pici, apró lépésekkel haladsz is az elején, már akkor is tovább jutottál, mint a legtöbben. Nagyon sok nehézséggel kell majd megküzdened az utad során. Kritizálni fognak. De csak azok, akik soha nem tesznek semmit. Akik hasonló úton járnak, mint te, azok támogatnak majd.

El fogsz esni menet közben? Meglehet! De ha ott ég a szívedben a vágy, akkor bármennyiszer fel tudsz majd kelni. Csak porold le magad és folytasd! Könnyebb lenne feladni? Persze! De abban a pillanatban elveszíted az álmaidat és valaki más álmaiért kell majd küzdened. Az az út is rögös, akadályokkal teli. Miért ne maradnál akkor inkább a sajátodon? Ne félj a kudarcoktól, azok fognak igazán megerősíteni! Tanulj belőlük és aztán felejtsd el őket!

Soha ne hagyd abba az álmodozást. Ha nincsenek álmaid, akkor te sem vagy igazán.

Merj kilógni a sorból, megmutatni, hogy te más vagy, mint a többiek. Mert benned van a képesség! Merd használni!

 

Pin It on Pinterest