Miért van az, hogy egyes emberek egész életük során küszködnek, míg mások csak úgy vonzzák a sikeres helyzeteket? Mitől mondhatjuk valakire azt, hogy megfogta az Isten lábát?

 

Vesztes hozzáállás

 

Nos, véleményem szerint az egész csak nézőpont kérdése. Az az ember aki egész életében csak a szerencsére vár, elszalasztja megragadni a lehetőségeket. Ezek olyan dolgokra vezethetők vissza, mint a felelősségvállalás hiánya, vagy az önértékelés alacsony szintje.

Ha valaki nem tudja vállalni a felelősséget az életéért, akkor legtöbbször úgy gondolja, hogy az élet csak úgy megtörténik vele és neki nincs beleszólása, nincs választása. Ezért érzi azt, hogy rajta kívülálló okok hatására történhet csak jó dolog vele. Ezt nevezi szerencsének. Önértékelésének alacsony szintje pedig tudat alatt abban erősíti meg, hogy ő nem elég jó, ezért csak a véletlen szerencse segíthet neki, hogy egy kis sikerhez jusson.

A sikeres emberek nem hisznek a szerencsében, vagy legalábbis másképp nevezik azt. Az alábbi idézet tökéletesen megfogalmazza, mi is a szerencse:

” A szerencse nem más, mint a felkészültség találkozása a lehetőséggel! ”  (Darrell Royal)

Az egyetlen “véletlen szerencse” amire érdemes az embernek támaszkodnia az a magunk csinálta “véletlen szerencse”.  Nagyon sok ember, ha adódik számára egy lehetőség, már a belekezdés előtt félreáll és feladja. Fél a kudarctól, ezért inkább bele sem vág, majd azt hangoztatja, hogy nem volt szerencséje.

Sokszor mondják azt is a sikeres emberre, hogy a megfelelő helyen volt, a megfelelő időben. Szerintem a legtöbb ember rengeteg alkalommal van élete során a jó helyen és a jó időben. Csak már annyira nem bíznak saját magukban, hogy észre sem veszik azt. Ezért egy idő után ezek az esélyek már el is kerülik őket. Mivel nem ragadják meg az alkalmat, ezért a lehetőségek a megfelelő emberek mellé fognak szegődni.

Vedd észre az adódó lehetőségeket, hogy te is “szerencsés” lehess!

 

 

 

Pin It on Pinterest