A sors majd elintézi!

 

 

 

Lehet, hogy neked is van olyan ismerősöd akinek mindig igaza van. Természetesen ezt úgy értem, hogy szerinte mindig igaza van.

Hiába próbálod meg elmagyarázni neki, hogy valami fehér, neki akkor is fekete marad.

Ő az, aki minden problémádra jobban tudja a megoldást. Ő az, aki mindenkiről véleményt mond, persze csak a háta mögött. Ő az, aki ezek után az őszinteséget tartja a legnagyobb erénynek.

Soha nem tud tiszta szívből bocsánatot kérni és megbocsátani sem. Soha nem mer belekezdeni igazán nagy dolgokba, mert fél a kudarctól. És ha megkérdezed, száz meg száz indokot tud mondani, hogy miért nem kezd bele. Persze egyik indoklás sem szól a saját felelősségéről. Ha erre rávilágítasz, utálni fog. Azonnal vissza fog támadni,  hogy magadat is gyengének tartsd. Ezek után olyan emberekkel fogja magát körülvenni, akik hasonlóan gondolkodnak. Megnyugtatásra lelnek az ilyen társaságban, igazolják egymásnak, hogy az egész világ rossz, csak ők a jók! Ugye, hogy ismersz ilyen embert…

Régen nagyon zavartak az ilyen emberek. Rengeteget idegeskedtem miattuk. Számtalanszor próbáltam meggyőzni őket arról, hogy nincs igazuk, de mindig alulmaradtam. Aztán rájöttem, hogy fölösleges. Meg igazság szerint semmi közöm sincs ahhoz, hogy a másik mit hisz, vagy mit tart igaznak.

Azóta egész egyszerűen kerülöm az ilyen embereket. Azt szoktam mondani, hogy a sors majd elintézi őket. Nagy rá az esély, hogy egész életükben ilyenek maradnak. Így viszont csakis “látszatboldogok” és “látszatsikeresek” lehetnek az életben. De ugye ez már megint nem a mi gondunk!

Válogasd hát meg jól, hogy kik vannak körülötted, mert óriási hatással van rád! Kerüld a negatív embereket és keresd az értékes barátokat. Utóbbiak ritkábbak, de hidd el, léteznek!

 

 

 

 

Pin It on Pinterest