Ha valaki lát egy sikeres embert, gyakran mondja vagy gondolja azt, hogy bármit megtenne azért, hogy a helyében legyen. Pedig már csak a végeredményt látják, azt nem, hogy mennyi mindennel kellett megküzdeniük, mire sikeressé váltak. Ha tudnák, hogy mennyi megpróbáltatáson kellett keresztülmenniük, valószínűleg kevesen vállalnák a cserét!

 

Oprah Winfrey1. Oprah Winfrey – Amerika leghíresebb talk show-műsorvezetője nem volt mindig híres. 1977. április elsején kirúgták az állásából. Először csak áprilisi tréfának gondolta. Nem adta fel és mára az egyik legbefolyásosabb médiaszereplővé küzdötte fel magát!

 

 

Mikszáth Kálmán2. Mikszáth Kálmán – Egyik leghíresebb és legkedveltebb írónk fiatal korában csaknem éhen halt. Nem tudta írásaiból eltartani a családját, ráadásul 1874-ben meghalt 3 éves gyermekük is. Úgy érezte, hogy felesége jobbat érdemel, ezért el akart válni. Mivel a nő nem akarta elhagyni, ezért azt hazudta neki, hogy már mást szeret. Később, amikor írásai már rendes jövedelmet biztosítottak neki, újra feleségül vette Mauks Ilonát. Házasságukból három fiúgyermek is született.

 

Brad Pitt3. Brad Pitt – Konzervatív, baptista családban nevelkedett. Diplomájának megszerzése előtt 2 héttel otthagyta az egyetemet, hogy valóra válthassa az álmait és színész legyen. De eltelt pár év mire megkapta az első főszerepét. Addig csak sorozatokban kapott egy-egy lehetőséget. Így kénytelen volt alkalmi munkákból eltartani magát. Volt, hogy sztriptíz-táncosokat fuvarozott, hűtőket szállított vagy óriás csirkének öltözve reklámozott egy étteremláncot!

 

Steven Spielberg4. Steven Spielberg – A ma már világhírű filmrendező sem volt mindig sikeres. Mivel zsidó családból származott nagyon sok bántalmazást kellett elviselnie gyerekként az iskolában. Később szülei elváltak és ő apjával Los Angelesbe költözött, hogy közel legyen a filmek világához. Felvételizett a Dél-Kalifornia-i egyetemre, de nem vették fel, mert rossz volt az átlaga. Később fizetés nélkül dolgozott az Universal Pictures-nél asszisztensként, hogy álmát valóra válthassa.

 

stephen king5. Stephen King – A horror könyvek királya. Diploma után angoltanárként dolgozott, de mivel ez nem fizetett túl jól másodállást vállalt egy mosodában. Így nagyon kevés ideje maradt az írásra és nagyon sok kiadó vissza is dobta a könyveit. Ezekben a szűkös esztendőkben egy lakókocsiban laktak a feleségével.

 

 

 

Mentés

Mentés

Pin It on Pinterest