lalanne-sikersztori

 

Élt Amerikában egy fiatalember, Jack LaLanne, aki tizenéves korában igencsak beteges és vézna volt. Fűzőt viselt gerincferdülés ellen és bulimiában is szenvedett. Önértékelése rendkívül alacsony volt, nagyon rossz véleménnyel volt saját külleméről. Később az iskolából is kimaradt.

Egyszer aztán elment egy egészségügyi előadásra. Az ott hallottak hatására elhatározta, hogy tenni fog valamit rossz fizikai állapota javításáért. Szebb jövőre vágyott, mint amilyen a múltja volt. Megváltoztatta étkezési szokásait és napi 4 órát edzett. Ezek hatására kezdett a külseje megváltozni, önértékelése is megnőtt. Kezébe vette a sorsa irányítását.

1936-ban megnyitotta Amerika első fitnesz stúdióinak egyikét. Rendkívül sikeres lett, Mr. Mozgás és Fitnesz Keresztapa néven emlegették.  Anyagilag is nagy sikert ért el, de fontosabb, hogy egész élete sikeres lett. 2011-ben hunyt el, 96 éves korában.

És hogy mi volt a sikerének a titka? Az, hogy felelősséget vállalt az életéért. Megértette, hogy csakis ő tud változtatni az életén.

Pin It on Pinterest