Natasa Kovacevic

 

2013-ban a győri női kosárlabdacsapat edzőmérkőzésre tartó autóbusza szörnyű balesetet szenvedett. A sérültek között volt Natasa Kovacevic, szerb sportoló is. Bal lábát térd alatt amputálni kellett. A rettenetes testi fájdalmak mellett lelkileg is ki kellett állnia a kínok-kínját, hiszen úgy tűnt, vége a játékos karrierjének.

De egy bajnok sohasem adja fel! És Natasa egy igazi bajnok! Két év után újra ott volt, ahol a legjobban érzi magát. A pályán! Már a Crvena zvezda játékosaként lépett pályára a szerb női kosárlabda-bajnokság 6. fordulójában. 16 percnyi játéklehetőséget kapott és öt pontot szerzett. Natasa az első nő Európában, aki ilyen mértékű sérülés után, művégtaggal hivatalos mérkőzésen pályára lépett.

A lány hozzáállása miatt megkapta a Szerb Válogatott Sportolók Szövetségének 2013-as fair play díját, illetve nemzetközi különdíjat kapott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól, az Európai Kosárlabda-szövetség a sportág ifjúsági nagykövetévé nevezte ki, a Crvena zvezda támogatásával pedig tavaly létrehozták a Natasa Kovacevic Alapítványt, amelynek célja, hogy a tartós egészségi problémákkal, sérülésekkel küzdő sportolók rehabilitációját támogassa.

Mindig lenyűgöz, amikor valaki ekkora dolgokat visz véghez. Szép volt Natasa! Remélem még sokáig látunk majd a pályán!

 

Kovacevic a pályán

(Fotók: Natasa Kovacevic Facebook)

Pin It on Pinterest