Brian Tracy: Célok!Ez volt az első könyv, amelyet a világ egyik legnagyobb motivációs előadójától olvastam. Nagy kíváncsisággal fogtam hozzá.

Nos, ez a könyv tele van nagyszerű útmutatásokkal, rendkívül jó tanácsokkal, igazi inspiráló mű. Ahányszor csak beleolvastam, utána mindig olyan érzés lett úrrá rajtam, bármibe is fogtam, hogy: “Igeeen, meg tudom csinálni!”

Valóban tele van olyan útmutatásokkal, amikről már elolvasás után tudod, hogy működni fognak. Bár még minden egyes praktikát nem sikerült elsajátítanom, de jó úton haladok felé. És amit elkezdtem alkalmazni, az működik. Először volt bennem kétkedés. Nagyon sok dologról már hallottam előtte is, de nem használtam. De úgy gondoltam, ha ő ezt mondja, akkor így fogom csinálni! És ezeknek az eszközöknek a használata tanított meg arra, hogy a pozitív beállítottság önmagában nem elég. Alkalmazni is kell az olvasottakat.

A legtöbbször a céljaim leírását halogattam. Nem éreztem a fontosságát. Úgy gondoltam, hogy úgyis ott van a fejemben, nem kell még külön le is írni. De miután elolvastam ezt a könyvet, elkezdtem minden nap lejegyzetelni őket! Az, hogy minden nap látom őket leírva és nem csak a fejemben kavarognak, sokkal nagyobb erőbedobásra késztet. Próbáld ki!

Egyszóval, ez is egy kötelező olvasmány kellene, hogy legyen. Méltán kapta “A célkitűzés kézikönyve” alcímet!

 

 

 

Pin It on Pinterest